Vakwerk

logo gerrit bikes lynskey 

 

 

Gerrit Jansen

Onverwoestbaar & onderhoudsvrij

SOLID… AS TITANIUM

Scheikundig element titanium, ook wel Ti 22, is vernoemd naar de geweldig krachtige Titanen uit de Griekse mythologie. Titanium wordt vanwege de extreem hoge sterkte-gewicht verhouding, vermoeidheidsweerstand, temperatuur- en corrosiebestendigheid veelvuldig gebruikt voor vliegtuigen, bepantsering, marineschepen en ruimtevaartuigen. Toepassingen waarin alleen het beste materiaal goed genoeg is. Dat geldt ook voor onze fietsen. 

Voor onze frames wordt Grade 5 (Ti 6Al/4V) of Grade 9 (Ti 3Al/2,5V) titanium gebruikt. Titanium legeringen met toevoeging van Aluminium (Al) en Vanadium (V) om de eigenschappen van Titanium te versterken en bewerking mogelijk te maken. Titanium frames zijn sterker dan staal en veel lichter dan aluminium.

Titanium is van nature corrosiebestendig. Dat scheelt in het onderhoud, maar ook in gewicht: coatings of andere beschermende middelen aanbrengen op het frame is overbodig. Het gebruik van titanium maakt Gerrit fietsen duurzamer en lichter dan vergelijkbare fietsen met aluminium of stalen frames. En het rijcomfort? Titanium dempt trillingen, dat rijdt comfortabel en minder vermoeiend. En dan is er nog het unieke uiterlijk van een vakkundig afgewerkt titanium frame…

 

 

 

Gerrit Jansen

 

 

 

Onderhoudsarm met hoog rendement

ROHLOFF VERSNELLINGSNAAF

Gerrit fietsen zijn onderhoudsarm. De Rohloff naaf is hierbij een belangrijk element. De naaf heeft 14 versnellingen met een constant verloop. Vuil en water hebben geen invloed op de werking van deze gesloten naaf. Onderhoud beperkt zich tot snel en eenvoudig olie verversen. De Rohloff naaf wordt in het achterwiel gemonteerd en is makkelijk te verwijderen. Door de symmetrie van de naaf kan deze symmetrisch ingespaakt worden, waardoor spaakbreuk weinig voor komt. De kettinglijn is onafhankelijk van de gekozen versnelling constant. Daardoor ontstaat minder slijtage aan ketting, riem, voorblad en achterblad en is het rendement hoog.

 

 

 

 

 

Gerrit Jansen

 

 

Duurzaamheid & betrouwbaarheid

GATES RIEMAANDRIJVING

Gerrit fietsen hebben een Gates riemaandrijving. Een onderhoudsvriendelijke aandrijving die schoner en stiller is dan een traditionele kettingaandrijving. De getandde carbonriemen hebben hun betrouwbaarheid onder grote belasting en snelheden bewezen in de autoindustrie. Een Gates riem gaat langer mee dan een traditionele ketting die naast smering sneller slijt en daardoor eerder vervangen moet worden. De Gates riemaandrijving onderstreept ons streven naar onderhoudsarm fietsen. Wil je toch liever een kettingaandrijving? Dat kan, Gerrit fietsen zijn geschikt voor beide type aandrijflijnen. 

 

 

 

quotation john lennon 

Magura brakes

 

 

Zorgeloos fietsen…

MAGURA REMMEN

Met volle vakantiebepakking moet je kunnen vertrouwen op veilige, goed doseerbare remmen. Daarom hebben Gerrit fietsen Magura remmen. De Magura remmen zijn hydraulisch en vragen weinig onderhoud. In tegenstelling tot traditionele remkabels die in het begin uitrekken en afstelling vragen, zijn de hydraulische remmen van Magura bij het eerste gebruik direct juist afgesteld en behoeven geen nadere afstelling en onderhoud.

De remleidingen zijn van slagvast materiaal en uiterst betrouwbaar. Enkel de remblokken dienen, bij gebruiksslijtage, te worden vervangen. Vervangen is een fluitje van een cent. De Magura remmen dragen een belangrijk steentje bij aan het onderhoudsarme concept van onze fietsen.

 

 

 

 

SON dynamo & light

 

 

Precisiewerk & kwaliteit

SON DYNAMO EN VERLICHTING

De verlichting en naafdynamo van het Duitse merk SON staan garant voor een hoge weersbestendigheid, betrouwbaarheid en rendement. De hoogwaardige producten worden zeer vakkundig gefabriceerd door de kleine Duitse firma Wilfried Schmidt Maschinenbau. Bij fietssnelheden van 15 km per uur is het rendement al 65%, hoog in vergelijking tot andere naafdynamo’s. De LED-fietsverlichting van SON is precisiewerk. Mooi design, een hoge lichtopbrengst en perfect afgestemd op het gebruik met de SON naafdynamo. De LED-verlichting gaat een leven lang mee bij een gemiddeld gebruik in daglicht. 

quotation mehmet murat ildan