Lynskey titanium frames

Lynskey family

 

Lynskey Performance

TITANIUM VAKMANSCHAP EN FAMILIEWAARDEN

Al vele decennia bouwt dit bijzondere familiebedrijf uit Chattanooga in Tennessee (USA) kwaliteitsframes van titanium. Vader Lynskey verwerkte het edelmetaal tot onderdelen voor onder meer de luchtvaart, het leger en de chemische industrie. Zoon David maakte eind jaren tachtig zijn eerste titanium fietsframe om aan zijn eigen kwaliteitseisen voor een fiets te voldoen. Zijn werk bleef niet onopgemerkt en groeide met hulp van zijn familieleden snel uit tot het bedrijf Litespeed. De handgemaakte titanium frames ontketenden een revolutie bij serieuze fietsers. Litespeeds zijn alom geprezen in tests en bereden door bekende namen op internationaal en Olympisch niveau.

In 1999 verkocht de familie Litespeed, maar het titanium fietsvirus bleef. Met Lynskey Performance wilden ze niet alleen titanium frames, maar  ‘custom, high performance, kick-ass, knockout bikes’ bouwen. Fietsen die een lach op je gezicht toveren. De vaklui in de werkplaats –velen al tientallen jaren in dienst bij de familie – maken ieder frame met oog voor een perfecte vorm, diameter, gewicht, rigiditeit en gebruiksgemak.

Lynskey en Gerrit vormen een perfecte match. De traditionele waarden van dit familiebedrijf zie je terug in de prachtig afgewerkte frames, de uitmuntende kwaliteit en het doordachte design. Waarden die naadloos aansluiten op Gerrit’s waarden. En met road- en mountainbikes die een mooie aanvulling vormen op onze eigen trekkingmodellen. Gerrit is verkoper van Lynskey frames voor Nederland, Duitsland, België, Luxemburg en Denemarken.

 

 

logo gerrit bikes lynskey 

 

quotation

 

quotation